Selecteer een pagina
Als er iets is waar ik niet goed tegen kan, dan is het wel hoe de media (en helaas zelfs dokters) altijd maar doen alsof ziektes enkel met pillen kunnen behandeld worden. Of zelfs alsof we enkel de pijn kunnen wegnemen, maar dat de ziekte niet teruggedraaid kan worden.
Bullshit. Bullshit. Bullshit.
Ik ga niet beweren dat we alles kunnen fixen met voeding en lifestyle. Maar wel heel veel.
Bon, even concreet worden nu, dit is wat mij vandaag kwaad maakte:
Lena Dunham laat haar baarmoeder verwijderen omdat ze de pijn van de endometriose niet meer kan verdragen, lees ik net op standaard.be.
(tsja, lezen is mijn tijdverdrijf tijdens de borstvoeding)
Verstaanbaar, absoluut! Maar dat ze dan in het artikel beweren dat dit de allerlaatste optie is, na pijnstiller en hormonen en operaties om weefsel weg te nemen? Bullshit!
Met voeding kan je ook heel veel bereiken… Maar dat komt uiteraard weer niet eens ter sprake. En als niemand erover praat, hoe kan de gewone vrouw in de straat dit dan te weten komen?
1 op 10 vrouwen kampt met endometriose… 1 op de 10!!
Wanneer gaan we eens de conversatie opentrekken hoe je dat op natuurlijke wijze kan aanpakken, met voeding en levensstijl? Zonder pillen en hormonen?!
Een van de redenen dat dit artikel me zo aangrijpt is dat ik vermoed dat ik zelf een van die tien ben. Het is te zeggen, ik heb nooit de diagnose gekregen, maar ik voldeed (pre-paleo) aan alle checklijstjes van de symptomen. Mijn huisdokter (dezelfde die beweerde dat voeding niks zou veranderen aan mijn darmontstekingen) kon niks aan doen aan mijn maandelijkse hel, en toen had ik nog nooit van endometriosis gehoord dus het kwam ook niet in mij op om een diagnose te bemachtigen. Paleo gaan eten heeft me wel helemaal symptoomvrij gemaakt, dus nu ga ik het natuurlijk nooit weten of ik het wel of niet had.
Heb je last van endometriose, lees dan hier verder over oorzaken van endometriose en wat je eraan kan doen op natuurlijke wijze: http://paleoforwomen.com/auotimmunity-hormone-imbalance-and-inflammation-endometriosis-as-the-standard-american-diet-triple-threat/
Maar goed, dit soort nieuwsberichten motiveert me dan weer om Paleo bekender te maken en verder te studeren voor¬†Orthomoleculair Therapeut, zodat ik zelf ook mensen kan gaan helpen, meer nog dan ik nu al doe ūüôā

 

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 6/40. Ik had hier eigenlijk een compleet ander artikel gepland, maar daarvoor moet ik nog wat research doen en dat lukt dus voor geen meter als Robbe een slechte nacht heeft. Achja, er is altijd wel wat te vertellen!

 

(Disclaimer: het zou natuurlijk kunnen dat Lena Dunham vanalles probeerde qua voeding en lifestyle en dat dat alsnog niets geholpen heeft. Maar dat dat uberhaupt een optie is die je kan proberen, en die al heel veel vrouwen geholpen heeft, dat blijkt niet uit het artikel. Op zijn minst wil ik ik andere vrouwen met endometriose hoop geven dat ze én hun baarmoeder kunnen houden én pijn verminderen (of zelfs helemaal pijnvrij worden) als ze bereid zijn om hun voeding/levensstijl aan te pakken.)