Selecteer een pagina

Robbe is intussen bijna 1 jaar en als ik terugkijk op het voorbije jaar, dan zijn er toch zeker heel wat producten die eruit springen en die ik graag wil aanbevelen.

Met stip op één zijn dat…

Wasbare luiers

Nu, dat is eigenlijk een onderwerp op zichzelf, maar om het kort te houden… Wij hebben:

  • Milovia overbroekjes (leuke printjes!)
  • Totsbots Bamboozle Stretch voor ’s nachts
  • Little Lamb Bamboe vouwluiers voor overdag
  • Popolini inlegvliesjes om de kaka op te vangen (wordt pas nuttig vanaf de introductie van vaste voeding)

Aangekocht met ecocheques (dankjewel Omi!).

Je kan wasbare luiers zo goedkoop of duur maken als je het zelf wil, wij kozen voor een vrij budgetvriendelijke combinatie, maar vooral voor heel veel gebruiksgemak.

Ik zou zeker aanraden om eens een infosessie bij te wonen en daarna een proefpakket te nemen met alles dat je handig lijkt. Al doende leert men en zo voorkom je heel wat (dure!) miskopen.

Ons luierpakket kwam van bij de Luierhoek.

Waarom we gekozen hebben voor wasbare luiers en nog veel meer details komen in een aparte blogpost!

Alvast een spoiler: géén kakexplosies tot in de nek! Niet één keer met de wasbare luiers (en dat lag niet aan Robbes moedige pogingen…)

Startpakket ecoluiers

Omdat we niet vanaf dag 1 met wasbare luiers wilden werken (dat leek ons overweldigend) zijn we gestart met Muumi Eco wegwerpluiers.

Goed materiaal, nooit problemen meegehad, content van dus!

Na een week of 6 (denk ik?) zijn we dan over gestapt op wasbare luiers.

Ook mooi meegenomen: wasbare luiers kan je kopen in verschillende kleine maten die elkaar opvolgen OF je koopt luiers die meegroeien tot je kind zindelijk is. Wij hebben die tweede soort gekocht, maar die past niet op de mini billetjes van pasgeboren kindjes. Kwestie van niet twee keer luiers te moeten kopen leek dit ons dus een zeer handige tussenoplossing.

Cheeky wipes

Jarenlang wegwerpdoekjes gebruiken om je kind zijn billen af te vegen… dat lijkt me echt de grootste verspilling. Zowel van mijn centen als het milieu.

Ik weet wel dat kinderen krijgen niet echt de beste zet is die je kan doen om je voetafdruk te verkleinen, maar door bewuste keuzes te maken waar het kan hoop ik dat toch enigszinds binnen de perken te houden.

Dat is hoe ik op voorhand dacht over cheeky wipes.

De waarheid is dat ze gewoon ontzettend handig zijn!

Het enige dat je nodig hebt is water om de doekjes nat te maken, en een beetje tijd om de was te doen (maar hey, baby’s produceren sowieso al veel was, dus dit kan er nog wel bij).

Wij kregen een Cheeky Wipes maxikit cadeau van Blabloom en kochten nog een hele hoop extra katoenen doekjes, ik denk dat we er 75 hebben in totaal? Geen idee eigenlijk, maar sowieso een heleboel.

Ik had een aantal soorten doekjes gekocht, de “minky” doekjes vind ik persoonlijk niet zo handig qua structuur (die gebruiken we hier nu om Robbes mond en handen af te vegen). Die van bamboe zijn wat zachter dan die van katoen, maar eerlijk: eenmaal ze nat zijn maakt het allemaal niet meer uit.

 

Form Fix Kussen

Ik had op voorhand een goedkoop borstvoedingskussen gekocht, zo’n typisch worstgeval, om mee te slapen (dat hielp een beetje met mijn pijnlijke bekken), maar voor de borstvoeding was dat ding echt geen hol waard.

In het begin vond ik het flink zoeken om een goede houding te vinden met Robbe. Het makkelijkste was nog de rugby houding (waarbij Robbe langs mijn zij ligt) in plaats van de madonna houding. Een goede ondersteuning was daarbij wel super belangrijk, en dat vond ik in dit kussen: lekker groot en stevig!

Toen we het kussen niet meer nodig hadden voor de borstvoeding werd het een lekker plekje om op te slapen, of nog later om een zachte landingsplek te voorzien toen Robbe nog niet zo goed bleef zitten.

 

Babybjorn met opzetstukje

De babybjorn mochten we lenen van mijn schoonzus, maar dat opzetstukje, dat vond Robbe pas echt helemaal het einde.

Andere favoriete speelgoedjes hier waren het Skip Hop SpeeltapijtSkip Hop sleutelbos, Suavinex Bijtring en de Hape Meeneem Activiteiten Box.

 

Alpine gehoor bescherming muffy baby

Robbe houdt niet echt van veel lawaai. En familiefeestjes met de Gunstjes, die zijn lawaaierig. De kermis ook. Om hem daar wat tegen de beschermen gebruikten we de eerste maanden vaak deze gehoorbescherming waarbij Robbe meteen weer rustig en gelukkig werd.

 

EZPZ Mini Mat

Je kind stukjes laten eten is allemaal goed en wel, maar dat eten vliegt alle kanten op! Nu hij grotere hoeveelheden begint te eten geven we hem niet meer stukje voor stukje, maar meteen een hoopje in z’n bord. Deze EZPZ borden plakken vast aan tafel waardoor er veel minder gesmost wordt.

*bij nader inzien is deze foto niet zo representatief voor het minder smossen* *oeps*

Op zich vind ik dat geen ramp dat er eens iets op de grond valt, dat zou ik (afhankelijk van wat het precies is) gewoon terug opeten of aan Robbe geven. Het probleem is wél dat onze hond Moby er altijd mee gaat lopen, en Moby staat al dik en rond genoeg 😉

 

Brush Baby Kauwbare tandenborstel

En dan tenslotte, een tandenborstel die Robbe gewoon zelf kan hanteren. Voorlopig nog zonder tandpasta maar met véél enthousiasme!

 

Niet gekocht, wel geleend of gekregen en zeer handig:

  • Een luierkast
  • Een park (pas gebruikt toen de wieg te klein werd)
  • Een wieg (waar ik, mijn broer, neven en nichtjes, nonkels en vader ook nog in gelegen hebben!)
  • Een Tula Free to Grow draagzak. Mijn mening daarover kan je hier lezen. Wij gebruiken die zo vaak dat de buggy (tweedehands) eigenlijk amper buiten komt.

 

Binnenkort ook op de blog: mijn must-haves voor borstvoeding, alles wat je moet weten over wasbare luiers en waar ik achteraf gezien beter geen geld aan had verspild.

Ik zweer het, ik ga ook nog over andere dingen dan baby’s schrijven op deze blog 😉

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 5/40.