Selecteer een pagina

Als er iets is dat ik helemaal geweldig vindt, dan is het een nieuw onderwerp beginnen researchen.

Zwanger worden was in dat opzicht echt geweldig: plots was er vanalles dat ik moest uitzoeken. Gaande van het verloop van de zwangerschap, hoe je gezond kan eten als alles echt weerzinwekkend hard stinkt tot natuurlijk ook de bevalling en wat je allemaal moet weten over baby’s.

Een van de allereerste dingen die voor mij duidelijk waren is dat ik geen had in veel van de standaard babyspullen die overal worden aanbevolen.

Ik wou het milieuvriendelijker en babyvriendelijker aanpakken.

Een hele baby uitzet, dat was aan ons niet besteed – Robbe zou tenslotte gewoon bij ons slapen. We mochten zelfs de zelfgemaakte cosleeper gebruiken van mijn schoonbroer!

Dat we dus niet bij Dreambaby gingen aankloppen was dus al snel een uitgemaakte zaak.

Maar wat dan wel?

Wel, Gerrit en ik zijn supertevreden van Blabloom!

Een online ecologische babywinkel (met één fysieke locatie in Limburg), opgericht door twee madammen die echt een hart hebben voor fijne babyspullen.

En je kan er dus ook een geboortelijst leggen.

Dat kan helemaal online, of je kan naar de winkel gaan en daar gaan “shoppen”, net wat je het liefste hebt.

Omdat het onze eerste baby was en we eigenlijk niks snapten van al die babyspullen hebben Gerrit en ik er een daguitstapje van gemaakt: babyspullen kiezen bij Blabloom, en dan op babybezoek bij de schoonzussen (die intussen allebei bevallen waren). We kregen super advies en Annelies beantwoordde alle vragen supervlot (en dat waren er een heleboel!).

Op de website vind je superveel informatie over de producten, maar wat extra interessant is: ze kopen enkel dingen die ze eerst zelf testen en/of laten alles uitgebreid testen door hun klanten (zo mocht ik ook al de Tula Free to Grow testen).

Alle producten in hun assortiment zijn niet alleen leuk of origineel, ze zijn ook gezond in elke zin van het woord: met de grootste zorg geproduceerd werden, met zo weinig mogelijk schadelijke invloeden, zoals chemische producten, ongezonde procedures in het productieproces, … En ze kiezen telkens voor producten die zo weinig mogelijk interfereren in de gezondheid van een kind: ademende materialen, stralingsvrije babyfoons, …. Producten die kaderen in het ruimer begrip “gezond” opgroeien. Gezond slapen, gezond eten, gezond de wereld ontdekken…. Bewust omgaan met materialen waar we onze kinderen aan blootstellen, zonder mee te gaan in hysterie of hypes, zoals ze het zelf mooi zeggen.

Dat bespaart mij uiteindelijk toch weer een hele hoop aan research (ik vind researchen leuk, maar daar zit ook een grens aan ;-))

De levering van alle kraamcadeautjes en onze eigen bestellingen liepen altijd super vlot. Blabloom levert snel en zorgt altijd voor een lieve boodschap in de doos.

Ik denk dat ze dit jaar toch al best goed geld hebben verdiend aan onze Robbe 🙂

Mijn beste (en slechtste) aankopen, die bewaar ik echter voor een volgende blogpost.

 

 

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 4/40.