Selecteer een pagina

Ik zit al een tijdje op het idee van Mama Coca te broeden. En toen lanceerde Kathleen nog een keertje haar 40 dagen bloggen vasten challenge en ik dacht: bingo! Perfecte manier om een nieuwe blog te starten.

Waarom zou je dat doen?

Goh ja, een nieuwe blog, een blanco blad, dat is toch moeilijk vind ik. Ik weet wel welke richting ik uit wil met mamacoca.be, maar omdat meteen om te zetten in concrete blogs… Niet gemakkelijk, want dan komt mijn perfectionisme meteen boven!

Als je daarentegen 40 blogs moet produceren in 46 dagen tijd, dan komt de planner in mij boven die meteen tonnen goeie ideeën gaat spuiten (ik heb al een lijstje in word met ideetjes voor de komende 40 dagen) en dat maakt het zoveel makkelijker.

Dat is misschien een beetje stom dat ik zo’n challenge nodig heb om daar eindelijk echt werk van te maken, maar wat maakt het ook uit: ik ben blij dat ik gestart ben!

Vanwaar de naam Mama Coca vraag je je misschien nog af?

Wel, ik voel me op Paleo.be al een tijdje een beetje vastgeroest. Alsof ik er mezelf niet helemaal in kwijt kan.

Ik wil er niet mee stoppen, absoluut niet. Maar ik voelde wel de nood aan een andere uitlaatklep, waar ik ook over het moederschap kon babbelen (en hoe mij dat veranderd heeft) en alle andere dingen die mij interesseren.

Je kan “alle andere dingen” grofweg in drie categorieën indelen: gezondheid, geluk en gezin.

Deze blog zal deels persoonlijk worden, maar zeker ook interessant en informatie zoals Paleo.be dat is 🙂 (alle daar streef ik toch naar, of dat zo is dat moet jij dan maar beoordelen natuurlijk).

En de naam?

O ja, Mama Coca is de Inca godin van gezondheid en geluk.

Perfect dus, om die innerlijke godin, die koningin in mij (en jou!) aan te spreken en naar buiten te laten komen.

Want nu ik 30 ben vind ik het echt wel hoog tijd om het timide prinsesje achter mij te laten, en voluit voor die machtige, krachtige koningin/godin te gaan die ik (diep vanbinnen) toch wel ben.

 

 

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 2/40.